Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2011 20:01:00

Bendl ministrem zemědělství? Hodně špatný vtip

Bendl ministrem zemědělství? Hodně špatný vtip

Případné jmenování Petra Bendla do čela ministerstva zemědělství, o kterém se v současné době spekuluje v médiích i uvnitř ODS, bude zřejmě většina veřejnosti a nepochybně také většina českých a moravských zemědělců pokládat za Nečasův velmi špatný v

Poslanec Bendl se v oblasti zemědělství nikdy veřejně neangažoval, o agendě ministerstva s vysokou pravděpodobností nic neví, byl hejtmanem a po té krátkou dobu ministrem dopravy. Jeho hlavním předpokladem pro výkon funkce ministra zemědělství je tak v očích premiéra nejspíše fakt, že je předsedou středočeské organizace ODS a protivníkem bývalého předsedy poslaneckého klubu ODS Tluchoře. To je ale z pohledu dobrého vedení ministerstva zemědělství opravdu málo.

Právě způsob fungování Petra Bendla v čele Středočeského kraje budí v souvislosti s jeho návratem do vlády největší obavy. Bendl byl iniciátorem překotného a netransparentního prodeje středočeských nemocnic, které dodnes provází řada nevyjasněných podezření. Nemocnice se staly předmětem řady následných majetkových spekulací, na nichž se podíleli i představitelé ODS. S nástupem Petra Bendla do čela ministerstva zemědělství roste riziko toho, že podobným nezodpovědným a podezřelým způsobem, jako s nemocnicemi ve středních Čechách, může být nyní nakládáno s mnohamiliardovým státním majetkem, se kterým disponuje tento resort. V případě Petra Bendla totiž nemusí nutně platit, že z pytláka je nejlepší hajný.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama