Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2018 6:28:00

Premiér Babiš zabředává do čím dál větších problémů

Premiér Babiš zabředává do čím dál větších problémů

Komentář na facebookovém profilu k otázce pokračování vlády Andreje Babiše

 V posledních hodinách a dnech mi přichází velké množství výzev směřujících i na mě osobně, které se mě snaží přesvědčit, jak je pro ČSSD zničující další pokračování ve vládním angažmá pod vedením Andreje Babiše. V této souvislosti ale musím připomenout, že jsem velmi výrazně a dlouhodobě vystupoval proti vstupu ČSSD do vlády vedené Andrejem Babišem. Bohužel členové ČSSD se ve vnitrostranickém referendu vyslovili většinou odevzdaných hlasů pro účast ve vládě.

Vím, že mnoho kladně hlasujících podpořilo vstup do vlády s velkými obavami, ale chtěli vyhovět názoru nového vedení sociální demokracie v čele s dvojicí Jan Hamáček a Jiří Zimola. Ani mně nezbylo nic jiného než výsledek referenda akceptovat, ale to nic nemění na tom, že jsem považoval a stále považuji účast ve vládě vedené trestně stíhanou osobou za vážnou chybu. Premiér Babiš dnes zabředává do čím dál tím větších problémů. Podezření, že se snaží vyšetřování kauzy Čapí hnízdo ovlivňovat ze své vysoké ústavní pozice, mezitím narůstá.

Moje obavy založené na osobních zkušenostech s chováním Andreje Babiše v předchozí vládě potvrzují, že sociální demokracie by měla trvat na odchodu Andreje Babiše z čela vlády a pokud tak neučiní, měli by ministři za ČSSD ve vládě podat demisi a vládu opustit. Takto se budu vyjadřovat a případně také hlasovat na následujících jednáních vedení ČSSD. Pokud se hnutí ANO rozhodne pokračovat s vládou vedenou Andrejem Babišem za většinové podpory kohokoliv jiného, je to pouze jejich zodpovědnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama