Milan Vojta, MBA, M.A.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2019 9:48:05

Na domácí hospicovou péči dá kraj i letos částku 10 milionů korun

Na domácí hospicovou péči dá kraj i letos částku 10 milionů korun

Deset milionů korun vyčlenil letos Jihomoravský kraj na podporu poskytování domácí hospicové péče. Žádosti v rámci dotačního programu bude možné zasílat v první polovině března.

„Domácí hospicovou péči podporuje Jihomoravský kraj už čtvrtým rokem částkou deseti milionů korun ročně. Smyslem je umožnit nevyléčitelně nemocným pacientům v terminálním stádiu života dožití ve vlastním sociálním prostředí. Tuto péči poskytuje tým zdravotnických a nezdravotnických pracovníků, tedy lékař, zdravotní sestra, pečovatelka, sociální pracovník a dobrovolníci. Každoročně se přitom zvyšuje počet klientů, kterým je umožněno prožít poslední chvíle v domácím prostředí, v roce 2017 jich bylo 784. Potvrdilo se, že při zajištění komplexní péče jsou rodiny schopny zvládnout poslední dny svých příbuzných v domácím prostředí,“ uvedl krajský radní Milan Vojta.
Příjem žádostí o dotace v Dotačním programu na podporu poskytování domácí hospicové péče v Jihomoravském kraji pro rok 2019 je od 1. března do 15. března 2019. Podrobnosti a formuláře budou zveřejněny na dotačním portálu JMK zde: https://dotace.kr-jihomoravsky.cz/Folders/767-1-Zdravotnictvi.aspx
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama