Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2019 9:10:00

Za rok nikomu nová noha nenaroste

Za rok nikomu nová noha nenaroste

Komentář na facebookovém profilu k systému posudkového lékařství

 Je nesmysl, aby někteří lidé museli každoročně dokazovat, že mají právo na svůj invalidní důchod. Stejně tak je zbytečné, abychom tahali zdravotně postižené každých pár měsíců na kontroly. Přitom dlouhodobě nemocní musí čekat na posudek i několik měsíců. Fakt se těm lidem nedivím, že nadávají.

Posudkáři dělají, co mohou, ale je jich málo a systém jim teď taky příliš nepomáhá. Pár stovek lékařů musí zvládnout stovky tisíc posudků ročně. Co s tím?

  V první řadě musíme posílit jejich řady. Rozjedeme náborovou kampaň a přitáhneme posily. Sáhneme i do stávajícího systému a pokusíme se vybít aspoň jeho největší mouchy. Zkrátíme časové lhůty, aby lidé nemuseli na posudek čekat jak na smilování.

Změníme průběh kontrol, abychom zbytečně každou chvíli neprověřovali ty, kteří se uzdravit nemohou. A v neposlední řade nebudeme nutit lékaře, aby se dokola přesvědčovali, jestli pacientovi znovu nenarostla ta která končetina. Ostatně od toho studovali medicínu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama