Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2019 16:47:00

Alespoň pro mě Velká Británie byla a je stále velkým spojencem

Alespoň pro mě Velká Británie byla a je stále velkým spojencem

Předseda vlády České republiky Andrej Babiš bude 10. dubna 2019 jednat na mimořádném zasedání Evropské rady k článku 50.

 Jediným tématem jednání předsedů vlád a prezidentů zemí EU bude brexit. Britská premiérka Theresa Mayová požádala o další prodloužení jednání o brexitu do 30. června a zavázala se k několika věcem, například že nebude otevírat dohodu o vystoupení, ale soustředí se na politickou deklaraci, kterou Evropská rada přijala zároveň s dohodou, a že se Velká Británie připraví na volby do Evropského parlamentu

„Uvidíme. Jednotlivé členské státy to zatím moc nekomentují. Já už jsem se k tomu vyjadřoval víckrát. Alespoň pro mě Velká Británie byla a je stále velkým spojencem. A pokud by to dopadlo předčasnými volbami a druhým referendem, aby zůstali, byl by to ideální stav,“ dodal premiér Babiš.

Poslední jednání Evropské rady se konalo 21. a 22. března 2019 (více ZDE). Na tomto zasedání se členské státy Evropské unie domluvily na odkladu termínu brexitu do 12. dubna 2019. Termín: 10. dubna 2019

Program:
16:05 - návštěva a prohlídka budovy pro potřeby CZ PRES
18:00 - zasedání Evropské rady
18:30 - pracovní večeře

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama