Ing. Karel Janko

mpř ČSNS
  • ČSNS 2005
  • Podolanka
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2019 10:14:49

Gradace napětí

Gradace napětí

budování vojenských základen

 

Trvale rostoucí koncentrace kapitálu západního světa s nárokem  na udržení prominentních  zisků horních deseti tisíc  přináší značné problémy jejich  oligarchům   při zajišťování materiálních, energetických, surovinových i pracovních zdrojů  rozvoje jejich impéria. K tomu potřebují získávat  nová  území  s uvedenými komoditami, levnou pracovní silou a zajištěným odbytem svojí produkce.  Jinak  tento kapitalisticko- imperiální  řád skončí ve velké krizi. 

V průběhu posledních desetiletí tato situace  graduje. Významným zdrojem pro zažehnání cyklické krize západu bylo připojení východoevropských států pod jejich nadvládu.

Protože se  v  současné době celý monopolně kapitalistický systém opět dostává do krize, snaží se ovládnou další velký zdroj svých potřeb a tím je Rusko . K tomu používá , jako již mnohokrát předtím,  armádu  a vojenskou techniku a provokativně  a účelově vytváří kolem celého Ruska nebezpečný  kordon  svých vojenských základen.  Protože se američanům nezdařilo dislokování svých vojsk na Krymu, budují svoji základnu v Estonsku, Polsku, Rumunsku, na Ukrajině a snaží se i o Slovensko.  Nedopusťme tuto eskalaci napětí.  Pryč z té kriminální organizace, pryč z NATO. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama