Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2019 20:37:00

Virtuální svět není tak bezpečný, jak si mnoho lidí myslí

Virtuální svět není tak bezpečný, jak si mnoho lidí myslí

Komentář na facebookovém profilu k svobodě internetu

 Internet je bezesporu jedním z nejzásadnějších vynálezů moderní doby. Komunikace a informace jsou úhelným kamenem dnešní doby. Proto je svoboda internetového prostředí mimořádně důležitá. Musí s ní ale přicházet i odpovědnost.

Virtuální svět není tak bezpečný, jak si mnoho lidí myslí, a (nejen) na naše děti v něm číhá mnoho nebezpečí a nástrah. Celou tu věc přitom nejde zamést pod koberec pouze tím, že tady máme paragrafy, které sexuální obtěžování nebo kyberšikanu řeší. Ty je totiž řeší vždycky až ex post. Až když je oběť.

Nevolám po hysterickém zákazu, či nějakém drakonickém omezení. Volám po seriózní debatě na téma, jak těmto jevům předcházet a jejich negativní dopady minimalizovat. Internet je sice vynikající sluha, ale velmi zlý pán.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama