Jakub Ježek

  • SZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2011 18:26:33

„Sůl nad zlato“ aneb nesolte chodníky

„Sůl nad zlato“ aneb nesolte chodníky

Praha 11 jako jedna z prvních městských částí souhlasila s návratem solení chodníků.

Zelení v Praze 11 jsou jednoznačně proti a vyzývají radnici, aby na chodnících Jižního Města byly k posypu používány inertní materiály, tak jako tomu bylo v minulosti.

Chodníky na rozdíl od silnic nemají kanály, takže sůl stéká přímo do zeleně podél chodníků. Domácím zvířatům sůl rozežírá tlapky, divoká zvířata zase pijí vodu s vysokým obsahem soli. Vždyť v tomto smyslu se vyjádřila i Státní veterinární správa.

Pokud se v Praze 11 bude solit, plánují zelení uspořádat jarní happening, kde by lidé předali zástupcům radnice zničené boty, kalhoty, fotografie zničené zeleně a účty za veterináře.

Já to vlastně chápu, pan starosta si jezdí Superbem, jenž je placen z našich daní, ten se po posolených chodnících moc procházet nebude, a finanční výdaje občanů Prahy 11 za zničené věci mu jsou evidentně lhostejné.

(tisková zpráva Strany zelených v Praze 11)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama