Ing. Pavel Uhlíř

  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2011 13:27:22

Oblastní sdružení ODS Ústí nad Orlicí včera nominovala svého lídra

Oblastní sdružení  ODS Ústí nad Orlicí včera nominovala svého lídra

Včera se uskutečnil sněm Oblastního sdružení ODS Ústí nad Orlicí, který tajnou volbou zvolil svého kandidáta na lídra krajské kandidátky v roce 2012.

Delegáti oblastního sdružení ODS Ústí nad Orlicí se včera sešli na svém řádném jednání, kde hlavním bodem programu byla volba kandidáta na lídra krajské kandidátky v roce 2012.

Po provedení standardních procedurálních věcí se delegátům představil jediný kandidát na lídra Ladislav Valtr. Po jeho představení byl prostor na případné dotazy a následně se přistoupilo k tajné volbě. Ladislav Valtr byl zvolen z celkem 77 delegátů 69 hlasy.

Po samotné volbě následovala zpráva předsedy oblastního sdružení a poslance Radima Jirouta, který přítomné informoval o činnosti občanských demokratů na ústeckoorlicku od posledního oblastního sněmu. Současně informoval o aktuální politické situaci nejen v rámci Pardubického kraje, ale zejména o celostátní problematice. Krátce se také zastavil nad současnou situací v Praze a Poslanecké sněmovně PČR.

Následně dodal své politické postřehy také člen VR ODS Ivo Toman a přiblížil také dění v resortu dopravy, kde jako náměstek ministra dopravy podal aktuální informace. Přítomné delegáty zajímaly konkrétní dopravní záležitosti týkající se Pardubického kraje a samozřejmě také ústeckoorlicka.

Na programu jednání byla také zpráva ze Zastupitelstva Pardubického kraje, ale ta byla velmi strohá, neboť zastupitel Martin Košťál přítomné informoval, že se od posledního oblastního sněmu zastupitelstvo nesešlo a jeho další jednání je až v prosinci.

V rámci diskuse se také přítomným delegátům představil místopředseda Regionálního sdružení ODS Pardubického kraje a současně jeden z navržených kandidátů na lídra za pardubickou oblast Petr Tupec. Ten nejdříve pogratuloval zvolenému Ladislavu Valtrovi a následně se zastavil na současným fungováním Pardubického kraje. Nebránil se ani kritice současného vedení krajského úřadu a to zejména v problematice zdravotnictví a dopravy.

Tímto blokem diskuse byl oficiálně ukončen oblastní sněm ODS Ústí nad Orlicí a bude zajímavé, jak si s dalším potenciálním kandidátem na lídra krajské kandidátky poradí delegáti regionálního sněmu ODS Pardubického kraje, kteří se sejdou v pondělí 12. prosince, aby si zvolili svého lídra pro krajské volby 2012, který povede občanské demokraty do neúprosného boje nejen o pozice v Zastupitelstvu Pardubického kraje, ale zejména o post hejtmana.

Pro koho se rozhodnou delegáti - pro Jana Mazucha, Petra Tupce nebo Ladislava Valtra?
 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama