Jakub Ježek

  • SZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2011 15:38:24

Výpisy usnesení Rady a Zastupitelstva jsou nepřehledné

Výpisy usnesení Rady a Zastupitelstva jsou nepřehledné

Přestože na internetových stránkách městské části Praha 11 je mnoho informací, ty nejdůležitejší je těžké dohledat.

 Výpisy jednání Zastupitelstva městské části nebo Rady městské části jsou sice k dohledání standardně, dokonce i s přílohami, ale něco podstatné tomu chybí. A to je výsledek hlasování.

“V zastupitelské demokracii pokládám možnost podívat se, jak hlasovali jednotlivý zastupitelé a zastupitelky či radní, za naprosto základní. Na webových stránkách Prahy 11 je to ale velmi, velmi složité,” říká Jakub Ježek, předseda Strany zelených v Praze 11.

Na webových stránkách městské části je v jedné sekci přehled usnesení a úplně v jiné sekci přehled hlasování. Přičemž jeden seznam je řazen podle čísla usnesení a druhý seznam podle pořadí zasedání. A to pouze u Zastupitelstva MČ P11. Jak hlasují radní se na webu občané nedozvědí.

“Vzhledem k tomu, jaké technologie máme dnes k dispozici, mi toto přijde naprosto absurdní. Buď vedení radnice nechce, aby lidé měli k těmto informacím přístup, nebo si radní neuvědomují, že by toto mělo být normální. Oboje velmi dobře vypovídá o tom, jací lidé na radnici sedí,” dodává Jakub Ježek.

Strana zelených už v minulém volebním období prosazovala zpřehlednění těchto informací a to tak, aby jedním proklikem u konkrétního usnesení se občané dozvěděli, jak který/-á zastupitel/-ka či radní hasoval/-a.

(tisková zpráva Strany zelených v Praze 11: http://praha11.zeleni.cz/18916/clanek/vypisy-usneseni-rady-a-zastupitelstva-jsou-neprehledne/)  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama