MUDr. Vojtěch Adam

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2011 10:49:28

AC Sparta Praha nebo diskotéka na Václaváku není při vší úctě Velká cena v Brně.

AC Sparta Praha nebo diskotéka na Václaváku není při vší úctě Velká cena v Brně.

A to se vší střízlivostí ani náhodou.

Dnes,  při projednávání státního rozpočtu ve druhém čtení,  kdy se načítají pozměňovací návrhy,  jsem si dovolil požádat o zvýšení  příspěvku státu na tzv. zalistovací poplatek pro promotérskou společnost Dorna sports pro pořádání Velké ceny České republiky jako součásti seriálu mistrovství světa Moto GP.  Zdůrazňuji České republiky, nikoli města Brna nebo jižní Moravy.

Netuším, v jakém duševním rozpoložení byl Miroslav Kalousek, když relevanci mého návrhu přirovnával k podpoře Sparty Praha, zřejmě fotbalistů nebo dskotéky na Václaváku.

Nevím, pane ministře, jestli jste někdy zúčastnil mistrovství světa motocyklů v Brně. Já jsem Vás tam nikdy neviděl. Jinak byste musel pochopit rozsah a význam této akce.  Musel  byste vidět, že se jedná o mimořádnou reklamu republiky na celém světě s významným ekonomickým přínosem. Dále byste musel vědět, že akci během tří dnů navštíví čtvrt milionu návštěvníků a jen na DPH se vybere přes 100 milionů do státní pokladny.  Musel byste říci, že ekonomická podpora podniku by byla velmi efektivní investicí.

Vy však místo toho tento návrh na zvýšení rozpočtu MŠMT pro podporu sportu zesměšňujete příměrem s diskotékou na Václaváku.

Nemám vůbec nic proti Spartě, spíše naopak, ani proti diskotékám, ale Vaše poznámky o něčem svědčí. Minimálně pro ztrátu vnímání reality.  A obecný názor je, že Váš humor už není to, co býval.

Město Brno a Jihomoravský kraj si vážnost situace uvědomuje a přispívá ze svého rozpočtu každý 10 milionů korun.  A pokud tento článek budete číst, tak Vám řeknu, že tento návrh nevznikl jen tak z čisté vody, ale na základě jarního reprezentativního jednání o budoucnosti Velké ceny na automotodromu.   O podporu návrhu od těch poslanců, kteří se jednání zúčastnili a pomoc v tomto smyslu jednoznačně slíbili, nepochybuji. Tedy ode mě a poslanců ČSSD.  Za vládní trojkoalici byli přítomni poslanci Sivera, Husák, Babák a Chaloupka a jsem zvědav, jak Vás budou přesvědčovat. To není ale důležité. Podstatné bude to, aby budoucnost Velké ceny ČR jako motocyklového mistrovství světa byla zajištěna. A k tomu směřuje můj pozměňovací návrh.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama