doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.10.2013 11:21:47 - sumec46

můžete my vysvětlit:

Vážený pane Grebeníčku,
jsem dlouholetým členem KSČM a rád bych věděl proč postupujete s tímto způsobem. Korupce a rozkrádání státu začalo ihned po revoluci v době privatizace a vy se chováte jako když se nic neděje, volilo by nás ještě daleko více voličů i z řad mladých a studentů kdyby viděli snahu strany zakročit nebo alespoň zveřejňovat korupce a rozkrádání státu. Je nesčetně příkladů, třeba podnikatel Rittig žijící v Monaku jak mohl získat člověk který ve 22 letech udělal obrovské manko v prodejně, potom prodával ve stánku občerstvení a najednou je z něho miliardář je to neskutečné a to je pouze malý příklad takových a závažnějších je spousta. Co jste udělali proto aby byl majetek státu vrácen a takovéto exempláře zatkly na mnoho let a zabavily jim veškerý majetek. Proč nejsou zveřejněny politici kteří mají majetek který prací nemohly nabýt a není jim sebrán a oni potrestáni. Celá léta jste členy vlády a chováte se jak mrtvý brouci. Za to méně voličů. S pozdravem Jiří Soumar.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.10.2013 12:57:48 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.
V KSČM mne obvykle dlouholetí členové oslovují spíše soudruhu, ale pokud jste zvolil oslovení pane, mohu Vás vážený pane Soumare ujistit, že snadno zjistíte, když se proberete stenozáznamy interpelací a projevů poslanců KSČM, že na rozkrádání a tunelování veřejných prostředků a na korupční a prokorupční postupy ODS a naposledy i TOP 09 a nejrůznějších kmotrů a klientů korupčních mafií upozorňuje KSČM systematicky a dlouhodobě od doby, kdy pod záminkou privatizace tunelování, rozkrádání veřejného majetku a korupční aféry začaly. Tedy už déle než dvě desetiletí. Obdobně proti korupci a rozkrádání nebo nehospodárnému nakládání s veřejným majetkem  vystupují zastupitelé zvolení za KSČM  v regionech, obcích a městech. Nejen členové KSČM, ale i sympatizující a ostatní občané mohou dnes, tak jako zřejmě Vy, narážet na bariéry moderní cenzury, která se provozuje ve většině propravicově orientovaných médií, ale i v takzvaných médiích veřejné služby. V těchto médiích si o tom, co KSČM skutečně dělá a jaké zastává postoje a programové návrhy, pořádný obrázek neuděláte. O činnosti KSČM a jejích poslanců a zastupitelů se ale můžete více dovědět například v celostátním deníku Haló noviny, pokud se do něj častěji začtete, případně jej jako aktivnější člen strany  začnete odebírat. Při aktivnějším shánění informací také zjistíte, že pravicová většina ve Sněmovně a v minulosti někdy i ČSSD blokovala přijetí návrhů KSČM na důraznější a efektivnější zákony a postupy proti korupci a rozkrádání veřejného, ale i soukromého majetku. Změnit stav, kdy kmotři a klienti nebo trafikanti ODS a další poškozují stát a občany bez obavy z nějakého odpovídajícího postihu, je možné jen přijetím účinných zákonů a odpovědným prosazováním vládních a dalších opatření, lepší prací justice a také pomocí veřejného odporu občanů a nejrůznějších aktivit proti politice a praxi korupce a rozkrádání a promrhávání zdrojů státu a obcí. Jsem přesvědčen, že možnosti něco výrazněji změnit k lepšímu se  zvýší, pokud ve volbách dostanou šanci lidé nezkorumpovaní a pokud neschopnou a zkompromitovanou pravici nahradí při řízení a kontrole státu odpovědnější vláda a Sněmovna.