ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2012 10:24:34

Lidé mohou navrhovat kandidáty na Cenu hejtmana Plzeňského kraje za rok 2011

Lidé mohou navrhovat kandidáty na Cenu hejtmana Plzeňského kraje za rok 2011

Až do 31. srpna 2012 mohou obyvatelé Plzeňského kraje posílat nominace na Cenu hejtmana za rok 2011, kterou i letos vyhlásil hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

Nominace lze posílat:
e-mailem na cenahejtmana@plzensky-kraj.cz
nebo na adresu Krajský úřad Plzeňského kraje 
                              Odbor kancelář hejtmana
                              
Škroupova 18, 306 13 Plzeň.
Za skutky, které se odehrály v loňském roce, mohou být nominováni pouze obyvatelé Plzeňského kraje.

V dnešní době je potřeba upozornit na tak významné skutky, jako je záchrana lidského života. Lidí, kteří jsou schopni nezištně pomoc, si velmi vážím a myslím si, že si zaslouží ocenění,“ říká hejtman Milan Chovanec.

V uplynulých letech získalo Cenu hejtmana celkem 25 lidí, kteří pomohli člověku v ohrožení života nebo se dlouhodobě věnují charitativní činnosti.

V loňském roce získal ocenění Patrik Novák z Tachova, který pomohl svému strýci při cyklovýletu. Muž spadl z kola a upadl do bezvědomí. Tehdy šestnáctiletý student lesnické školy v Písku okamžitě začal s resuscitací.
Druhou oceněnou byla osmnáctiletá studentka Sportovního gymnázia v Plzni Karolína Šimůnková, která na zimním stadionu v Rokycanech zachránila svého spolužáka. Zastavila mu tepenné krvácení do příjezdu záchranářů.
Třetím oceněným zachráncem se stala Sandra Křížková, která pracuje v plzeňských jeslích. Díky její okamžité pomoci přežil dvouletý chlapec. Upadl do bezvědomí a Sandra ho musela oživovat hned dvakrát, než přijela záchranka.
Ocenění si převzali z rukou hejtmana šek na 10 tisíc korun, pamětní list a plaketu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama