ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2015 10:39:02

Inovační centrum Středočeského kraje bude sídlit v Dolních Břežanech

    Inovační centrum Středočeského kraje bude sídlit v Dolních Břežanech

Inovační centrum Středočeského kraje bude sídlit v prostorách Pivovarského domu v Dolních Břežanech. Rozhodla o tom Rada kraje na jednání dne 16. března 2014.

Inovační centrum Středočeského kraje bude sídlit v prostorách Pivovarského domu v Dolních Břežanech. Rozhodla o tom Rada kraje na jednání dne 16. března 2014.  „Hlavním cílem činnosti nové organizace bude podpora výzkumu, vývoje a inovace na území kraje. Založení inovačního centra schválila Rada kraje 2. února 2015 a současně radní odsouhlasili peníze z krajského rozpočtu ve výši 10 milionů korun na předfinancování a kofinancování činnosti centra. Nyní jsme vybrali vhodné prostory pro sídlo inovačního centra,“ vysvětlil Miloš Petera (ČSSD), hejtman Středočeského kraje.

Dolní Břežany jsou součástí nově vznikajícího rozvojového pólu „STAR“, ve kterém dochází k významné koncentraci aktivit v oblasti výzkumu, vývoje a inovací. „Místo je výhodné z geografického a logistického hlediska. S obcí Zlatníky–Hodkovice bylo současně předjednáno, že pokud bude inovační centrum umístěno v Dolních Břežanech, převede na kraj, resp. nově vznikající inovační centrum, doménu a označení „SIC“. Nová organizace by tedy mohla získat název „Středočeské inovační centrum“. Očekávám, že jeho činnost se rozběhne co nejdříve,“ řekl náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Karel Horčička (ČSSD).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama