ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.04.2015 9:15:12

Integrace dopravy na Mělnicku dozná dílčích změn, kraj o nich jedná s dopravci

 Integrace dopravy na Mělnicku dozná dílčích změn, kraj o nich jedná s dopravci

Středočeský kraj ve spolupráci s Hlavním městem Prahou spustil minulý týden integraci dopravy na Mělnicku.

Tento krok má lidem zpříjemnit a usnadnit jízdu včetně úspory peněz za jízdné. Počáteční změny v jízdních řádech i místa konečných linek cestující mnohdy dezorientují. „Situaci bedlivě sledujeme a děláme maximum, abychom ji zlepšili. Minulý týden proběhlo první jednání ohledně operativních změn v dopravě s jednotlivými dopravci. Chápu, že některým lidem vadí změny spojené s integrací, ale trváme na tom, že sjednocení středočeské a pražské dopravy na Mělnicku je a bude prospěšné. Proto bych chtěl cestující požádat o trpělivost,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Hejtman se chce co nejdříve sejít s primátorkou hlavního města Adrianou Krnáčovou a řešit s ní zlepšení podmínek pro cestující na konečné stanici Ládví. První dílčí změny ke zlepšení aktuálního stavu v dopravě na Mělnicku (například lepší návaznost spojů k Nemocnici Na Bulovce) probíhají či jsou před spuštěním.

Integraci dopravy na Mělnicku spustily Středočeský kraj a Hlavní město Praha 7. dubna 2015. Týká se i železnice na trati Všetaty–Mělník–Liběchov, kde mohou cestující využívat předplacené časové kupony. Jednotlivé jízdenky PID na zmíněné trati budou moci cestující využívat pravděpodobně od 1. července, kdy se předpokládá ze strany dopravce instalace označovačů jízdenek do železničních stanic.

Cílem integrace je zjednodušit cestování a ulevit přetíženým příjezdovým komunikacím do Prahy. „Integrace také zjednoduší orientaci v jízdních řádech. Autobusové linky budou mít krátké a pravidelné intervaly, a navíc pojedou všechny z jednoho místa. Základem je využití jednotného jízdního dokladu bez ohledu na použitý druh dopravy – vlak či autobus,“ doplnil hejtman Miloš Petera.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama