ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2014 13:40:49

Dětská soutěž „Malované svátky“ jde do finále

Dětská soutěž „Malované svátky“ jde do finále

5. května 2014 se na Krajském úřadu uskutečnilo za účasti náměstka Milana Němce a Karla Filipa, předsedy Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost, vyhlášení vítězů regionálních kol 2. ročníku výtvarné soutěže „Malované svátky“.

Soutěž vyhlásil Středočeský kraj v loňském roce a soutěžící měli za úkol výtvarně zpracovat téma „Prázdniny – svátky všech dětí“. „Zapojilo se 1 132 žáků z 25 středočeských základních škol. Dětské výtvarné práce se poměřily nejprve v rámci dané školy a poté při veřejném webovém hlasování, kam se dostalo 468 prací. Do regionálního kola postoupilo 175 prací,“ sdělil náměstek Milan Němec.

„Tyto práce už hodnotila odborná komise složená z pedagogů se zaměřením na výtvarnou výchovu zastupujících organizace zájmového vzdělávání, základní umělecké školy a základní školy. Komise rozdělila práce do tří regionálních oblastí – Mělnicko, Brandýsko, Zdicko - a po pečlivém zvažování rozhodla, že ve finále poměří svoji kvalitu 30 prací,“ přiblížila průběh soutěže ředitelka Dětského domu Mělník Helena Jiráčková.

Slavnostní atmosféru při vyhlašování vítězných prací provázela jejich prezentace a tři hlavní vítězové jednotlivých soutěžních oblastí obdrželi hlavní cenu regionálního kola. „Je to netradiční výlet pro spolužáky vítězů, tedy pro celou jejich třídu,“ prozradil Karel Horčička, radní pro oblast regionálního rozvoje, odboru, který se na organizaci soutěže spolupodílel.

Za oblast Mělnicko hlavní cenu získala Isabela Hernández ze ZŠ a MŠ Ledčice, za oblast Brandýsko ji převzal Jakub Růžička ze ZŠ Mnichovice a za Zdicko Amélie Novotná ze ZUŠ Líbeznice. Společně se svými spolužáky se podívají na Říp za praotcem Čechem.

Náměstek hejtmana Milan Němec, pod jehož záštitou se soutěž konala, dětem poděkoval za účast v soutěži a organizátorům za odvedení dobré práce při jejím průběhu.

Vítězové regionálního kola budou zveřejněni na webové stránce soutěže http://www.malovanesvatky.cz/. Vyhodnocení finálového kola proběhne 1. června 2014 v DDM Mělník na akci Pohádkový park s českou pohádkou. Také výherce finálového kola získá výlet šitý na míru.

Seznam oceněných soutěžících dle jednotlivých regionů:

Region č. 1:

Vojtěch Smutný, ZŠ a MŠ Březno

Petr Kršnák, ZŠ Kojetice

Marie Třísková, ZŠ Kojetice

Bolková Anna, ZŠ J. Matiegky Mělník

Homuta Jan, ZŠ J. Matiegky Mělník

Magda Rakušanový, ZŠ Mlazice

Roman Weinlich, ZŠ Mlazice

Kristýna Kočí, ZŠ Mlazice

Eduard Korych, ZŠ Mlazice

Isabela Hernández, ZŠ Ledčice – výherce regionu

Region č. 2:

Zuzana Procházková, ZŠ Červené Janovice

Lucie Petráková, ZŠ T. G. Masaryka Mnichovice

Šimon Pacourek, ZŠ T. G. Masaryka Mnichovice

Tereza Tenglerová, ZŠ Týnec nad Sázavou

Michaela Hájková, ZŠ Červené Janovice

Jakub Růžička, ZŠ Mnichovice – výherce regionu

Region č. 3:

Anna Ryglová, ZŠ Kněžice

Michala Piroutková, ZŠ Kněžice

Jakub Šteffel, ZUŠ Líbeznice

Kateřina Kašparová, ZUŠ Líbeznice

Marcela Šimková, ZUŠ Líbeznice

Pavel Opletal, ZUŠ Líbeznice

Veronika Sigmundová, ZUŠ Líbeznice

Max Levin, ZUŠ Líbeznice

Eva Špánková, ZŠ Sluhy

Škuthanová Eliška, ZŠ a MŠ Všetaty

Štěpán Moník, ZŠ Zdiby

Adélka Fajtová, ZŠ Zeleneč

Pavlína Pintová, Zeleneč

Amélie Novotná, ZUŠ Líbezníce – výherce regionu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama