ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2014 14:09:41

Kraj vybere stavitele památníku odboje v Panenských Břežanech

Kraj vybere stavitele památníku odboje v Panenských Břežanech

Rada kraje na svém zasedání dnes 20. ledna 2014 odsouhlasila výběrové řízení na stavitele Památníku národního útlaku a odboje v Panenských Břežanech.

 Předpokládané náklady na stavební práce jsou 45,5 milionu Kč včetně DPH. S otevřením památníku se počítá na podzim 2015.

 „Projekt památníku národního odboje vnímám jako smysluplné a důstojné memento národní síly, hrdosti a statečnosti. Jsem rád, že jsme učinili konkrétní kroky k zahájení tohoto projektu – a to za přispění dotace z Regionálního operačního programu, která se nyní schvaluje. V případě přijetí projektu by měla činit 42 miliónů korun,“ uvedl hejtman Josef Řihák.

Kraj nyní vypíše veřejnou soutěž na stavební práce spojené s rekonstrukcí barokního zámku v Panenských Břežanech, který je kulturní památkou. Stavební práce budou zahrnovat také rekonstrukci provozních objektů, oplocení včetně vybudování vyhlídkové terasy. Práce budou zahájeny na jaře letošního roku a dokončeny na podzim 2015. Celková cena projektu je cca 51 milionů Kč včetně DPH (cena zahrnuje kromě stavebních prací i technický dozor, přípravu projektové dokumentace a vnitřní vybavení památníku).

Památník bude v areálu tzv. horního zámku v Panenských Břežanech. Areál je majetkem Středočeského kraje a spravuje ho Oblastní muzeum Praha-východ, příspěvková organizace kraje. Návštěvníkům nabídne expozici, která přiblíží období mezi lety 1938 až 1946 v evropském kontextu s důrazem na události vedoucí k atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama