ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2013 21:12:19

Radní schválili vyhlášení výběrového řízení na dostavbu kolínského muzea

Radní schválili vyhlášení výběrového řízení na dostavbu kolínského muzea

Rada kraje dnes odsouhlasila vyhlášení veřejné zakázky na stavební práce v rámci rekonstrukce a dostavby regionálního muzea v Kolíně.

Zdlouhavý projekt tak konečně dostal zelenou. „Myslím, že jsme všichni rádi, že se podařilo uzavřít letité spory s menšinovým vlastníkem domu, ze kterého má nová budova muzea vzniknout. Můžeme se tedy konečně pustit do práce. Nejen kolínští obyvatelé se mohou těšit na nové pěkné prostory kolínského muzea. Stavební práce by neměly přesáhnout částku 62 milionů korun Kč, z toho 85% bude činit dotace z Regionálního operačního programu, kterou momentálně Úřad regionální rady hodnotí,“ doplnil hejtman Josef Řihák.

Předmětem rekonstrukce bude konkrétně tzv. Veigertovský dům čp. 8 na Karlově náměstí v Kolíně, přičemž dojde k opravám stávající budovy a přístavbě nové části v dvorním traktu.

„Chceme obnovit původní funkci Veigertovského domu – stane se z něj muzeum, kde budou zřízeny stálé expozice, výstavní prostory, zázemí pro pracovníky muzea, depozitáře a městské informační centrum. Jako kolíňák mohu říci, že se na rekonstrukci této budovy celé město opravdu těší. Dům tu na náměstí stojí pořádně nevyužit již mnoho let a byla by škoda jeho krásné a dobové prostory nepropůjčit právě muzejním účelům,“ poznamenal náměstek hejtmana Marek Semerád. Celkové náklady včetně stavebních prací a pořízení interiérů budou ve výši cca 133 milionů Kč. Návštěvníci budou moci nové prostory obdivovat v létě 2015.

Projekt doprovází téměř dvacetileté soudní spory postavené na nemožnosti dohodnout se s menšinovým vlastníkem domu na odkupu jeho části budovy. Díky možnosti schválení odkupu části domu jako uznatelného nákladu v rámci dotací z Regionálního operačního programu, kraj přistoupil na částku, kterou žádal menšinový vlastník. Stavbě muzea tak již nic nebrání. Žádost o dotaci byla zaregistrována na Úřadu regionální rady, nyní bude probíhat její hodnocení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama