ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2015 14:13:51

Středočeský kraj i ŘSD podporují stavbu pražského obchvatu

Středočeský kraj i ŘSD podporují stavbu pražského obchvatu

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera jednal v úterý 7. dubna s generálním ředitelem z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Janem Kroupou a ředitelem Závodu Praha Tomášem Grossem o připravované stavbě obchvatu hlavního města.

„Pro Středočeský kraj je dostavba pražského obchvatu jednou z hlavních priorit. Komunikace 511 propojí dálnice D1 a D11 a výrazně tak uleví přetížené pražské dopravě,“ řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Podporu Středočeského kraje ŘSD velmi vítá. „Jsem rád, že jsme se dnes s panem hejtmanem na podpoře tohoto projektu shodli. Finanční prostředky na výkup pozemků již máme zajištěné. Nyní čekáme na vydání územního rozhodnutí,“ informoval generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Hejtman Petera zároveň pozval ředitele Závodu Praha Tomáše Grosse, aby se účastnil jednání vedení Středočeského kraje se starosty obcí, které kraj pořádá každou středu v jednotlivých obcích s rozšířenou působností. „Starosty obvykle nejvíce zajímá právě doprava, proto bude určitě velkým přínosem, když se bude ŘSD těchto jednání účastnit,“ sdělil hejtman Petera.

Oba zástupce ŘSD pak hejtman přizval na jednání s primátorkou Prahy Adrianou Krnáčovou, které se uskuteční v dubnu a jehož hlavním tématem bude právě doprava. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama