Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.05.2016 23:55:12 - Vladimír_

Varnsdorf

Dobrý den. Volím komunisty každý rok. Píšu Vám teď o radu. V našem městě vyrostla gheta s nepřizpůsobivými. Jsou to lidé, kteří si libují ve špíně, zápachu a v nadměrném hluku. Přijeli lidé z vlády: Chovanec, Dinstbier, Marksová, Foldyna. Rozhlédli se, vyfotili se, naslibovali a odjeli. To bylo před dvěma lety. Od té doby vše nenápadně utichlo. Kšeft s nájmy pro nepřizpůsobivé je ohromný byznys. Majitelé bytů si účtují obrovské peníze za nájem a zálohy na služby. Přeplatky pak nevrací. Bydlet s nepřizpůsobivými je opravdové peklo. Zkoušeli jsme psát místním politikům, pak předsedům stran a těm, co byli v komisi. Odpověděl jen doktor Filip, že se na něčem pracuje. Jinak nikdo. Máte nápad, komu by se ještě dalo napsat?

S pozdravem Vladimír Šuma, obyvatel Varnsdorfu

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2016 4:39:57 - Vojtěch Mišičák

Dobrý den,

Na úvod se omlouvám za velmi pozdní odpověď, není mým zvykem odpovědi odkládat, ale přemýšlel jsem o konkrétní pomoci pro Vás ve Vaší situaci. Žel současný socio-ekonomický systém je nastavený tak, že jste pro něj jen kapitálová položka.

Jak správně píšete, jde jen o obrovský byznys. Co se týče špíny a pachu, tak se, pro objektivitu, zkuste podívat nejen na ty, které máte přímo každý den na očích, ale třeba i na bývalého disidenta a kandidáta do Senátu za ODS, pana "Čuňase", nomen omen... Když sestěhuje někdo, za účelem tohoto byznysu tyto "nepřizpůsobivé" tam, kde ani "starousedlíci" nemají práci, tak jak to může dopadnout?

Nedivím se, že nikdo z vlády své sliby nesplnil a že Vám nikdo z politiků neodpověděl. Své sliby členové vlády splnit nemohli a regionální politici nemají co odpovědět, aniž by museli přiznat svou chybu. Řešením je totiž jen změna režimu, kde v novém systému budou zakázány spekulace s majetky, tím pádem i hazard s lidskými osudy a bude všem dána povinnost pracovat, tedy každému bude dána odměna za vykonanou hodnotu.

Zkuste se zeptat hejtmana Vašeho kraje, zda by k takové změně byl ochoten pomoci. Pokud pan Filip pracuje na této změně, která je tedy dle mého názoru jediným trvalým řešením, tak je to pro mě příjemným překvapením. Obávám se ale, že takovou radu z Mariánských lázní z producentského centra PROFIL s.r.o. nedostal.

S pozdravem, Vojtěch Mišičák