ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.05.2016 10:49:56 - sebr

Jak dál ve zdravotnictví?

Pane senátore, už léta dochází k finančnímu vydírání lékařů a jejich hrozbami odchodu do zahraničí, když nedostanou přidáno. Kdy tomu bude konec? Je přece známá věc, že když se vyděrači ustoupí jednou, tak se ozve znovu. Jak se díváte na návrh, aby mladí lékaři, zkušenosti nemaje a z profesního hlediska elévové, při odchodu do ciziny zaplatili svoje studium! Vždyť studovali za peníze daňových poplatníků a nechtějí společnosti nic vracet? Navrhměte to Babišovi a Němečkovi a PS jako řešení. Je to rychlé a průhledné řešení a navíc etické. Jsem zvědav na reakce.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.05.2016 20:27:10 - Jan Veleba
 Já si myslím, že ty odchody do zahraničí, bylo to zejména Německo a Rakousko, už nejsou v souvislosti s migrační explozí, jejíž důsledky se projevují i v nemocnicích těchto zemí, už nejsou tak akutní. Pokud se týká úhrady studia při odchodu do zahraničí, tak musím poznamenat, že to nejsou jenom lékaři, kteří odchází, ale i další profese. Tím chci říct, že to není jednoduchý problém a navíc volný pohyb osob je jedním z hlavních nosných bodů EU a zřejmě by toto řešení narazilo na Brusel. Nicméně pořídím si potřebné informace a teprve potom se budu moct kvalifikovaně vyjádřit.