Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.04.2012 14:40:39 - Ondrej_Katz

poslanecký mandát Víta Bárty

Dobrý den, co se stane, když Vít Bárta nebude chtít složit mandát poslance Parlamentu? Lze ho k tomuto donutit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2012 17:45:50 - Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

Dobrý den.

Pokud pan poslanec Bárta nebude chtít složit mandát poslance Parlamentu České republiky, nestane se vůbec nic. Ani párem volů ho k tomu nikdo nedonutí.

Bohužel.

Myslím si, že by měl mandát poslance pan Vít Bárta neprodleně složit, stejně jako pan Škarka a stejně jako i například slečna Kočí či další aktéři této veskrze povedené taškařice. To, co předvedli " v přímém přenosu" a nemyslím tím, jen online přenosy ze soudní síně, "stálo" skutečně za to !

Politika obecně vzato by měla být o názorových střetech, o souboji myšlenek a ideí.

Namísto toho, vidíme a slyšíme, že pan X nahrál pan Y, pan Y nahrál paní K a paní K nahrávala snad úplně každého a ještě to odůvodňuje tím, že zapomněla . . . . cosi. Zřejmě rozum. A pak to vše vložili "kamsi" a předali Policii . . . to je ale parta polobláznů.

Víte, musím nekompromisně konstatovat fakt, že my, kteří jsme na podzim v roce 1989 tvořili tzv. Sametovou revoluci ( a můžu to tak směle říci, neb jsem mimo jiné v uvedeném období byl studentem vysoké školy) jsme s něčím takovým v politice obecně vzato vůbec nepočítali.

Osobně se domnívám, že různé ministrany zneuctěných bývalých stráníků, přetvořivší se ve straníky jiné ministrany za pomoci jiných vzniknuvších ministran je jednou z bolestí České republiky. Stejně jako tzv. politické projekty pana Bárty a jemu podobných.

Děkuji - nechci !

Velmi by naší politické scéně pomohlo zvednutí % hranice volitelnosti z 5% na například 7% až 10% a zároveň zvednutí hranice úhrady za volební výsledek z 3% hranice na 5% až 7% . A snížení platby za mandát poslance od státu, stejně tak i velmi podstatná úprava peněz za volební kampaně, čím méně, tím lépe. Ale takovýchto změn by bylo záhodno přetvořit do zákona více.

Tudíž, myslím -li na politiku nejvyšších míst naší republiky s vládou v čele, dere se mi na jazyk lidmi nejčastěji používané příslovečné určení místa !

Pánbůh s námi.

Karel Novotný