RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2010 14:30:51 - Jaroušek

Musíme vyčkat, jak se bude situace v eurozóně vyvíjet.

Dobrý den pane premiére, v televizi jste odmítl říct, kdy přijmeme EURO. Přijmeme ho vůbec někdy? Myslím, že bychom se bez něj mohli i obejít.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.12.2010 14:40:48 - RNDr. Petr Nečas
Situace v eurozóně se samozřejmě změnila proti situaci, kdy jsme hlasovali o přistoupení k Evropské unii. Na druhé straně na eurozóně jsme velmi silně ekonomicky závislí, jde tam drtivá většina našeho exportu. Na neúspěchu eurozóny nemáme žádný zájem.
Já jsem přesvědčený, že nemáme stanovovat termín přistoupení k euro, protože musíme vyčkat, jak se bude situace v eurozóně vyvíjet, jak vlastně celý ten projekt bude vypadat. Dochází tam k dramatickým změnám a v tuto chvíli nejsme ničím tlačeni k tomu, abychom do eurozóny vstupovali, bude to otázka našeho rozhodnutí a případného okamžiku, kdy náklady za držení nezávislé měny budou vyšší než náklady za případné přistoupení k euro. K tomuto okamžiku se zatím vůbec neblížíme.