Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.06.2016 20:57:09 - Macharáček

A jak podpoříte migracvi muslimů Vy?

Vláda nesouhlasí s návrhem poslanců na ochranu před ilegální migrací

1.Návrh poslanců na vydání zákona o ochraně před ilegální migrací (sněmovní tisk č. 808) čj. 650/16...Výsledek jednání vlády: Vláda přijala nesouhlasné stanovisko.

2.Vláda zásadně nesouhlasí s návrhem na kriminalizaci jednání spočívajícího v neoprávněném překročení státních hranic občany třetích států během dočasného znovuzavedení ochrany vnitřních hranic podle § 11 a 12 vládního návrhu zákona o ochraně státních hranic (sněmovní tisk č. 627).


3.Vláda nesouhlasí ani s obligatorním ukládáním trestu vyhoštění všem cizincům, kteří se dopustí trestného činu podle § 339 odst. 1, 2 nebo 3 trestního zákoníku


4.Vláda nesouhlasí ani s navrhovanou změnou zákona o azylu, podle níž by cizinec, který se dopustil nedovoleného překročení státní hranice a spáchal tak podle jiné části návrhu zákona trestný čin, nemohl na území České republiky získat ani jednu z forem mezinárodní ochrany

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.06.2016 10:39:47 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotazy. Předně chci říci, že poslanecké návrhy z dílny Úsvitu a dalších populistů jsou mimo mísu. Za prvé proto, že česká legislativa a zejména zákon o azylové politice je jeden z nepřísnějších zákonů v EU, takže nevidím důvod proč jej měnit. Za druhé, počet migrantů i žadatelů o azyl je tak malý, že nevidím důvod pro kriminalizaci nelegální migrace, která již dnes je podle českého trestního práva postižitelná. Tak jako je využíván institut vyhoštění, podle platné legislativy. Za třetí, poslední rozhodnutí Evropského soudu ukazuje, že naše přísné zákony, včetně detence, leží bruselským úředníkům v žaludku. Ale naše právo je dané a my podle tohoto budeme i nadále postupovat. Institut vyhoštění používáme a používat budeme. Tady se nic nemění na postupu našich orgánů a úřadů. Že EK a některé země EU zaspaly, je spíše jejich věcí, nicméně připouštím, že tím ohrozily a ohrožují bezpečnost našich občanů. Ale jak vláda ČR, tak náš parlament jasně preferuje zajištění bezpečnosti našich občanů před politikou multikulturalismus či solidarity. Tak je to správné a tak to i bude.