prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.06.2016 10:18:17 - Huggo

policisté

Nemyslíte, že je v Praze málo policistů? Zkuste se třeba v noci projít po centru, když vám ujede poslední metro.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.06.2016 10:46:45 - prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.

 Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz. Otázky bezpečnosti nepatří přímo do moji gesce, nicméně jsem pro Vás ráda zajistila odpověď radního do jehož působnosti tato problematika spadá, tím je pan Libor Hadrava. Níže si dovoluji předat Vám jeho odpověď.

S pozdravem, 

Eva Kislingerová 



Vážený pane,těší nás Váš zájem o bezpečnost v hlavním městě Praze – o informace k počtu policistů.

 K počtu policistů (Policie České republiky) se vyjádřit nemohu – nejedná se o zaměstnance hlavního města, v tomto ohledu se musíte obrátit přímo na Policii ČR Krajské ředitelství Praha, nebo na Policejní prezidium.

 Městská policie hl. m. Prahy je orgánem města a její strážníci jsou zaměstnanci hl. m. Prahy.  Podle informací, kterými disponuji, se odvíjí systemizovaný počet strážníků od Koncepce schválené Zastupitelstvem hl. m. Prahy a odráží potřeby, ale také reálné možnosti metropole. Je třeba zmínit, že v současné době má Městská policie hl. m. Prahy (dále jen MPP)  nenaplněnost tabulkových míst, což je způsobeno, mimo jiné, i dopady změny legislativy, kdy řady MPP muselo opustit desítky strážníků, kteří si nedoplnili úplné středoškolské vzdělání - maturitní zkoušku. Vedení města i MP se maximálně snaží schválenými benefity i dalšími opatřeními  podpořit zájem o tuto nelehkou profesi a s potěšením mohu konstatovat, že v posledních měsících uchazečů o práci u MPP přibývá. Věřím tedy, že se v řádu měsíců, po absolvování odborné přípravy a zkoušek před komisí Ministerstva vnitra podaří postupně počet strážníků v pražských ulicích zvyšovat, a tím posílit i pocit bezpečí Pražanů a návštěvníků metropole.

Mohu Vás ujistit, že v ulicích Prahy je každý den i noc maximální počet strážníků, které v rámci personálních a finančních možností můžeme do služeb plánovat. K dnešnímu dni má MPP 2037 strážníků s platným osvědčením.  

Libor Hadrava