Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.06.2016 14:42:54 - Lukáš91

Rezignace

O senátu jsem si myslel, že má na rozdíl od sněmovny úroveň. Teď o tom dost pochybuju. Jestli je kauza kolem vás pravdivá, měla byste podle mě na senátorku rezignovat, i když nemá s vaší práci v senátu nic společného. Řada lidí vás ale volila právě proto, že jste uznává vědkyně a není asi nikdo, kdo by věřil podvodníkům a to je přeci základní předpoklad pro výkon práce senátorky, nebo ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.09.2016 9:57:23 - Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

Překvapuje mne, že mne vyzýváte k rezignaci, i když sám připouštíte, že kauza nemá s mou prací v Senátu nic společného a nemusí být pravdivá. Jak jsem již uvedla v jedné z odpovědí na předchozí dotazy, není slučitelné s fungující zastupitelskou demokracií, aby bylo možné zbavovat členy zákonodárce mandátu pouze na základě neprokázaných obvinění v médiích. Není ani přípustné je nutit k tomu, aby se mandátu vzdali sami.

Samozřejmě, že pokud by se zákonodárce dopustil podvodu či jiného trestného činu a byl za něj odsouzen, měl by své další působení v politice zvážit. To ale rozhodně není můj případ. Nebyla jsem ani vyšetřována, natož odsouzena. Kdybych se v této situaci vzdala svého mandátu, jen bych povzbudila ty, kteří podle zneužívají sdělovací prostředky a jejich vliv na veřejnost pro své nečestné cíle. Stejně jako mediální lynč nemůže být zásadou pro výkon spravedlnosti v právním státu, nemůže být ani kritériem pro odebrání politické moci svěřené na základě legitimních voleb.