Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.06.2016 12:12:52 - jablkoň

Dobrý den,

Vážený pane poslanče,
co se stane až EK pošle svojí nesmyslnou směrnici o držení některých druhů zbraní do Evropského parlamentu a Parlament tuto směrnici schválí??musí se ČR tomuto nesmyslu potom podřídit a odzbrojit slušné lidi?????Já za sebe říkám,že radši legálně drženou zbraň "ztratím" než abych jí odevzdal.
Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.06.2016 8:20:01 - Ing. Antonín Seďa
Po pravdě řečeno jsem zcela znepokojen tím, jak snadno tato směrnice získala podporu od členských států EU a také od Švýcarska. Pokud EP tuto směrnici schválí, pak je povinnost každé členské země tuto směrnici implementovat do své legislativy. Pokud k tomu dojde, pak existují dvě možnosti. Buď toto rozhodnutí respektovat, ale podle mého názoru bude ještě záležet na prováděcích předpisech a na příslušném znění legislativy. Nebo ji nerespektovat a raději platit sankce vůči EU. Já sám předpokládám, že náš parlament na to v tomto funkčním období nepřistoupí a úpravu české legislativy nepřijme. A také a na to správně poukazujete, řada občanů držitelů zbraní, raději zaplatí pokutu za ztrátu zbraně, než by ji měla odevzdat. A jsem zvědavý, kdože bude platit náhrady těm, kterým by ty zbraně zabavili. Tohle směrnice jaksi raději ani neřeší. Nedovedu si představit, aby se v demokratické společnosti zabavovaly osobní věci a to bez náhrady.