Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.06.2016 15:08:53 - mraz

reorganizace policie

Jako průměrný občan se už ztrácím v tom, o co tedy jde. Proč dochází k jakési reorganizaci policie? Co se s ní sleduje? Je vůbec nutná? Podle mě doteď fungovala dobře nebo ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.06.2016 8:30:16 - Ing. Antonín Seďa
Nefungovala, stačí se podívat na výsledky práce těchto speciálních útvarů, na jejich propojení s jedním státním zastupitelstvím, na úniky informací z živých svazků či na boj mezi těmito speciálními útvary. Nehovoře o efektivitě či kvalitě práce. Ale zároveň se musím přiznat, že nejsem členem bezpečnostního výboru a informace nemám, co je součástí vlastní reorganizace a proč si předkladatelé myslí, že takto bude policie lépe fungovat. To, co mě zaráží jsou tři věci. Tou první je politizace problému ze strany A.Babiše a R.Pelikána. Z toho usuzuji, že mají tito představitelé ANO 2011 osobní zájem na tom, aby žádná reorganizace neproběhla a bylo by vhodné se ptát proč. Za druhé, odpor státních zástupců vůči této reorganizaci. Zda to nesouvisí s provázaností těchto speciálních útvarů s některými státními zástupci. A to by bylo velice špatné pro demokracii v naší zemi. Za třetí, podle mého názoru unáhlené a nezodpovědné chování a rezignace pana ředitele Šlachty. Tohle je něco, co bych nazval rozšlapání mých báboviček na mém pískovišti. Ono je totiž dobře, že máme nezávislou policie či orgány činné v trestním řízení, ale k nezávislosti musí být i osobní zodpovědnost. A tu jsem doposud neviděl. takže pokud nějaká reorganizace, tak také musí být i zodpovědnost těch, kteří tuto reorganizaci navrhují. Na závěr se domnívám, že celá kauza může mít souvislost i se zákonem pana ministra R.Pelikána o státním zastupitelství. A opět musím zdůraznit, že tento návrh je nejen špatný, zvyšuje moc státním zástupcům a zejména nejvyššího státního zástupce. Opravdu bych byl nerad, ab o osudu této země rozhodovali státní zástupci. Tohle tady bylo před listopadem 1989 v době trestní prokuratury, která pracovalo na politickou objednávku.