Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.06.2016 15:19:54 - Plavcová

koalice

Proč dělá každé vládě problém vydržet jednotná až do konce? Proč se vždy před volbami řeší více koaliční hádky než problémy běžných lidí? Navíc když se rozhádáte úplně, s kým budete spolupracovat příště?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.06.2016 15:39:10 - Andrej Babiš
 Hezký den paní Plavcová, děkuji za Vás dotaz. Souvisí to s naším parlamentním systémem, který je postaven na koaličních vládách a na celkem nestandardní situaci, kdy ve vládě sedí dva největší konkurenti, mezi kterými se pravděpodobně v příštích volbách rozhodne o vítězi. Zároveň si, ale myslím, že pokud naši vládu srovnáte s předchozími, tak zjistíte, že jsme jedna z nejúspěšnějších vlád. V posledním volebním období se například vystřídali 5 ministrů dopravy, 3 ministři školství a 4 ministři dopravy. Chci tím říci, že naše vláda je stabilní, nemám šílené kauzy jako vláda Petra Nečase, nemám žádnou milenku premiéra, která by řídila tuto zemi, nebo ministra dopravy, který by sledoval své kolegy ve vládě. Atd. atd. Prostě mi to přijde jako stabilní vláda, u které se teď po dvou letech začaly objevovat problémy. Ten nejzávažnější s reorganizací policie stále řešíme a naše hnutí se nechce vzdát a nechat celou věc vyšumět do ztracena. Prostě s rozložením nejúspěšnějšího policejního útvaru nesouhlasíme a budeme proti němu bojovat. Na druhou stranu se nám toho hodně podařilo, a bylo škoda to celé teď hodit za hlavu. Mám za sebou dva rozpočty – jeden s deficitem 77,8 miliardy a druhý s deficitem 62,8 miliardy. Poměrový dluh vůči HDP jsem snížil ze 41,3 na 37,3 procenta. Absolutně byl dluh koncem roku 2015 o deset miliard menší než v roce 2013. Loni jsme investovali rekordních 176 miliard, tedy o 64 miliard více než v roce 2014. Kdyby investice zůstaly loni na stejné úrovni, tak máme přebytkový rozpočet plus 1,2 miliardy! Navýšili jsme platy a důchody, zavedli školkovné, snížili daně na druhé a třetí dítě.  Dali jsem krajům 4,5 miliardy na opravu silnic druhé a třetí třídy a teď jim dáme další tři, i když jim vládne ČSSD. Efektivně využíváme i peníze z evropských fondů. Stali jsme se během pouhých dvou let premianty v čerpání evropských prostředků, a to jsme patřili mezi jedny z nejhorších zemí. Bojujeme i proti daňovým podvodům, které dosahují 160 mld. Kč ročně. Proto jsme spustili Daňovou Kobru a připravili revoluční projekt elektronické evidence tržeb, který bohužel zcela účelově v rámci politického boje blokovala opozice a bránila tak narovnání podnikatelského prostředí a nastavení rovných podmínek pro všechny tak, aby poctiví plátci daně již nedopláceli na ty, kteří odmítají respektovat současné zákony a daně krátí. Přijali jsme zákony snižující možnost korupce. Prostě a jednoduše jsme toho udělali docela dost i přes občasné konflikty, které až doposud nebyly moc zásadní a já doufám, že se nám podaří dovládnout do konce tohoto období. Což by byla od roku 2002 první vláda, která dovládla. AB Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE