Ing. Josef Hájek

  • ANO 2011
  • Orlová
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.06.2016 20:41:20 - Rypoň

V hornictví a politice jsou určitá shodná pravidla

Zdař bůh. V nadpisu článku je trocha "mystifikace". Na šachtě si havíř léta budoval jméno. A pak stačila jedna chyba a z haviřa byl cyp. Kdežto v politice se slibuje, "odkloňuje", svádí se neúspěch na vlády minule, a pak náhodou něco, doufám že ne omylem, vyjde a .... A pak by každý chtěl, ne li svou lavičku, tak alespoň pomník. A pokud už by byla "... shodna pravidla", tak už by Dienstbier, Kalousek, atd. dostali po tlamě. Pokud si dobře pamatuji, tak na "Betině" to tak chodilo. Mezi politiky a horníky je totiž podstatný rozdíl. Havíři vyfárají, a tu špínu ze sebe smyjí. Dá se to říct i o výše zmíněných? Marszalek R.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.06.2016 15:52:53 - Ing. Josef Hájek
 Zdravím pane Maršálek,skutečně jsem ve vystoupení ve sněmovně použil Vámi zmiňované srovnání, že v hornictví a politice jsou určitá shodná pravidla a to v souvislosti s privatizací OKD. Špatné strategické rozhodnutí se v hornictví projeví otřesem důlním. Špatné politické rozhodnutí, kterým z mého pohledu byla privatizace OKD, otřesem sociálním. A tento sociální otřes je v OKD nyní velmi reálný. Plně se ztotožňuji s Vaším výrokem, že na rozdíl od mnohých politiků havíři ze sebe špínu smyjí. Bohužel je řada politiků, kteří špínu a bahno nejenom mají rádi, ale přímo se v nich  vyžívají. Je na Vás voličích, aby jste těmto politikům a stranám, které "reprezentují" definitivně "umyli hlavy".Držím Vám palceVášJ.H.