JUDr. Klára A. Samková, Ph.D.

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.06.2016 12:58:47 - tomas moukes

Halal porážky a zákaz vysílání o menšinách

1)Jaktože jsou povoleny halal porážky, když to je týrání zvířat?Mají výjimku, takže bez výjimky by porušovali trestní zákoník...není to protiustavní, že pro muslimy platí jiný trestní zákoník?Nešla by podat nějaká správní žaloba na ministerstvo zemědělství, že jim dali výjimku nebo tak něco?
2)Chystá se zákon, že budou sankce za vysílání, které utvrzuje o etnických, náboženských a rasových předsudcích...není to protiustavní?Copak je to nezbytné pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti?To je jak zdůvodnovat, že se nesmělo nadávat na komunisty, aby se "nešířila nenávist proti komunistům".

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.06.2016 0:33:31 - JUDr. Klára A. Samková, Ph.D.
 AD 1) rozpad právního řádu a nestejné hodnocení muslimů a nemuslimů je záležitost, na kterou dlouhodobě upozorňují. Následkem roztahovačnosti muslimů pod záminkou náboženské svobody zde přestala platit rovnost před zákonem.  Já jsme samozřejmě pro zákaz halal i jiných rituálních porážek zvířat a vůbec nechápu, jak tyto výjimky mohly být uděleny.
AD 2) Jako pamětník předlistopadového života si velmi dobře pamatuji ta trestný čin urážky ústavního činitele. Takže pro mne nic nového, jen návrat ke starým časům. Ale byl to docela hezkých 25 let, že??