Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2016 0:26:10 - oscar

Hermane

...pokusil jste se také někdy pátrat po očitých svědcích , kteří by mohli vyprávět o zvěrstvech nacistů, vašich kamarádů!!! Pokud budete mít zájem...hlásím se jako první!!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.06.2016 23:19:39 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pane Oscare,
z Vašeho dotazu vidím, že jste mě vůbec nepochopil. Velmi důrazně se ohrazuji proti Vašemu tvrzení, že nacisté jsou moji kamarádi! Nacisté spáchali ve jménu své zvrácené ideologie obrovské zločiny proti lidskosti, byli naštěstí poraženi a mnozí poprávu potrestáni. Já sám pocházím z rodiny, kterou nacistická zvěrstva těžce postihla.
Ale to, co říkám je, že ne všichni Němci byli nacisty. Byla celá řada Němců, kteří proti nacismu bojovali, byli internováni v nacistických koncentračních táborech a likvidováni stejně, jako ostatní bojovníci proti nacismu. A to se týká i Němců z Čech, Moravy a Slezska. A při poválečném vypořádávání se se strašlivým dědictvím nacismu, se toto moc nerozlišovalo. Byl uplatňován princip kolektivní viny na základě etnického původu. Jsi Němec, tedy jsi zločinec. Ale takhle to přece nebylo! A to je jádro toho, co neustále opakuji.