Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2016 14:07:13 - cibulka

realitky

Jak mohu poznat kvalitního realitního zprostředkovatele třeba když kupuji nemovitost? A nemyslíte, že kdyby vše nebylo tak složité, lidé by je nepotřebovali což by prospělo všem?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.06.2016 9:12:57 - Ing. Karla Šlechtová
Děkuji za Váš dotaz. Naprosto spolehlivý a univerzální návod, jak poznat kvalitního a profesionálního realitního zprostředkovatele neexistuje. Obecně lze doporučit, na co se při výběru realitního zprostředkovatele zaměřit, případně co konkrétně od něj vyžadovat. Jako v ostatních profesích, tak i v realitách je činnost realitního zprostředkovatele přímo závislá na kvalitě a přístupu lidí, kteří pro něj pracují. Je proto důležité posoudit jak společnost, tak i konkrétní osobu, která Vás bude mít na starosti. To, že někteří realitní zprostředkovatelé o sobě tvrdí, že jsou největšími nebo že prodávají nejvíce realit, ještě neznamená, že Vaši zakázku také dostane ten největší odborník. Česká republika má v přepočtu na počet obyvatel nejvíce realitních zprostředkovatelů v celé Evropě a proto se důkladná analýza trhu rozhodně vyplatí. Podrobné rady Vám rádi zaměstnanci MMR, obraťte se na info@mmr.cz. 

Co se týká druhé otázky, tak ano, pokud by prodej nemovitých věcí byl srovnatelný např. s prodejem automobilu, tak by se celá řada spotřebitelů pravděpodobně obešla bez odborníků na danou problematiku. Realita je taková, že prodej nemovitých věcí je z právního hlediska velmi složitou záležitostí. Pokud si vyberete kvalitního a profesionálního realitního zprostředkovatele, kterému nejde pouze o zajištění vlastní provize, bez ohledu na to, jak obchod nakonec dopadne, tak věřím, že jeho služby pro Vás budou přínosem.