Martina Dlabajová

  • ANO 2011
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.06.2016 10:00:22 - Frodo

Brexit

Čekala jste takový výsledek? Přizná se, že já nikoliv. Je také bezpochyby, že to bude mít dopad na ostatní státy. Otázkou je, jaký? Lze očekávat, že nyní vystoupí i Skotsko? A co další státy? A pak co to KONKRÉTNĚ znamená pro nás? Já třeba z Anglie občas něco objednávám zboží. Bude to po vystoupení Británie z EU složitější? A co cestování do VB? Vím, že mám otázek dost, ale jak jsem psal, takový výsledek jsem nečekal. Hezký víkend.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.06.2016 9:45:44 - Martina Dlabajová
 Přeji hezký den a děkuji za dotaz.

Musím se přiznat, že takový výsledek referenda jsem nečekala a jsem z něj zklamaná a smutná. Zcela ho však respektuji. Takovéto vystoupení členského státu je bezprecedentní situace a nikdo zatím neví, co nás vlastně čeká. Nejprve ale musíme vyčkat na oficiální požádání Velké Británie o opuštění EU, pak bude následovat několikaleté vyjednávání podmínek odchodu i nastavení budoucí spolupráce. Všichni si přejeme, aby byly zachovány přátelské politické i obchodní vztahy a aby neměl na evropské občany odchod VB negativní dopad.

Otázka Skotska je nyní samozřejmě velmi křehká a musíme si počkat na vyústění celé situace.

Více informací a názorů sledujte také na mém webu www.dlabajova.eu