PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.06.2016 11:30:38 - Brexit

Britské referendum

1, Jak hodnotíte výsledek?
2, Bude mít nějaký vliv na mě jako občana ČR?
3, Myslíte, že se nyní EU vnitřně změní? Není na čase? Začal bych s restrukturalizací fungování. Nebo nač je v Bruselu tolik nikým nevolených úředníků?
4, Kolik zemí se podle vás bude nyní VB inspirovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2016 13:20:10 - PhDr. Zdeněk Soukup

 1. Výsledek britského referenda je vítězstvím rozumu nad zabedněností a arogancí /to jde většinou ruku v ruce/. Bruselským byrokratům by mělo dojít, že případné štěpení EU jde na vrub jejich politiky.  V to doufám, ale moc nevěřím.

2. Jestli si Brusel a Londýn nebudou dělat schválnosti, nemusí být dopady rozluky na obyvatele Česka nijak fatální.

3. Změnit EU opravdu na čase je. Osobně bych přivítal vrátit se někam před Maastrichtská ujednání. Nutné jsou rozsáhlé personální i systémové změny.

4. Nevím, kolik zemí se bude brexitem  inspirovat. Nicméně přál bych si, aby toho byla za určitých okolností schopna i ČR. Aktuálně bych viděl jako dobrý důvod czechxitu když nám bude někdo nutit kvóty na přijímání migrantů, společnou azylovou politiku anebo společnou sociální politiku. A abych nezapomněl - měli bychom si lépe vybírat spolubydlící ve společném evropském domě.