ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2016 7:02:50 - Sarah

Soběstačnost

Dobrý den, pane senátore! Domníváte se, že se v naší republice najdou schopní (nemyslím "všeho schopní") politici, kteří by byli ochotní jít do rizika a zorganizovat Czexit? Je reálné, abychom naše dříve soběstačné a nyní rozkradené hospodářství zase zregenerovali, přestali dovážet méně kvalitní potraviny a zboží z EU a preferovali české? Děkuji, Šárka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2016 15:25:43 - Jan Veleba

 Dobrý den paní Šárko. Takoví politici by se našli a rozhodně se někteří o to pokusí, ale při současném složení Poslanecké sněmovny a Senátu to podle mne nemá šanci projít.

Pokud se týká obnovení potravinové soběstačnosti, tak ten stav zašel už hodně daleko, ale přesto by se dal vývoj otočit a určitě by šlo promyšleným způsobem potravinovou soběstačnost postupně zvyšovat. Konkrétně u brambor, zeleniny, ovoce a třeba i vepřového masa. Horší to vidím u průmyslového a spotřebního zboží, kde výrobní kapacity povětšinou nejsou v našich rukou.

Víte, ono se velmi rychle něco zruší a nahradí nákupem ze zahraničí, ale obráceně je ta cesta dlouhá. Ale hlavně k tomu jsou potřeba tací, kteří by tento proces dobře řídili. Dříve se jim říkalo národohospodáři. Podívejte se na dnešní vládu a zkuste se zamyslet, koho z ministrů byste mohla tímto termínem s klidným svědomím označit. Premiéra Sobotku? Ten třeba nikdy v životě neřídil ani trafiku ... Před ním to byli Nečas, Špidla a další.