Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2016 22:31:49 - Franta Chomat

Ukrajinsky seminar

Proc nam vydavate zavery nejakeho ukrajinskeho seminare za tamni realitu? Ukrajina plni Minske dohody a Rusko je porusuje? Vite, ze jiz davno mel byt zakotven zvlastni status Donbasu v ukrajinske ustave. Nic nenasvedcuje tomu, ze se tak v nejblizsi dobe stane. Proto tam nemohou probehnout volby a zastupci obyvatel Donbasu nemohou zasednout v parlamentu. To jsou klicove podminky dohod. Takze znova, opravdu Ukrajina plni Minsk? Nebo to mel udelat Putin a neudelal a tim dohody porusuje? Opravdu vam neni stydno? Asi ne, pak neni divu, jak vypada socialne demokraticka politika.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2016 20:11:32 - Ing. Antonín Seďa
Zřejmě si mylně vykládáte mé informace ze semináře. Vždy platí, že dohodu musí plnit obě strany konfliktu. Nicméně jsem jasně napsal, kde je příčina problémů. A to je ten zvláštní status Donbasu, o kterém píšete. Minské dohody sice hovoří o zvláštním statutu a o všeobecných volbách, ale jak separatisté, tak ukrajinská vláda má jak na tento status, tak na provedení voleb jiný názor. Nicméně daleko více jsou porušovány Minské dohody ze strany separatistů, podporovaných RF. To bylo potvrzeno nejen na semináři, ale i českým velvyslancem v Kyjevě či nezávislými novináři. Přiznávám, že těch problémů je docela dost a jejich řešení jsou složitá. Ale opravdu nevím, proč kritizujete sociálně demokratickou politiku, která podporuje diplomatické jednání, podporu Ukrajině a jejím reformním krokům než návrat k nestabilitě či totalitě. Pan prezident Putin několikrát veřejně lhal, a to jak u anexi Krymu, tak o pomoci Ruska separatistům. To snad víte vy také.