Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.06.2016 16:20:36 - Olof Palme

Kolektivní vina

Dobrý den. Pane ministře, Vy jste při projevu na setkání Sudetoneměckého landsmanšaftu odmítl odsun Němců jako princip kolektivní viny. Jak se díváte ve světle tohoto jednoznačného stanoviska na vyloučení všech ruských atletů z účasti na LOH v Rio de Janeiru? A jak byste hodnotil skutečnost, že izraelská armáda běžně srovnává se zemí dům rodiny, z níž pochází atentátník?... Existují snad dva principy kolektivních vin? A je to v souladu s moderní morálkou? Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.06.2016 22:15:09 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
ano, pochopil jste mě správně. Princip kolektivní viny na základě etnického původu odmítám a chápu jej jako morálně nepřijatelný. Co se týká kauzy vyloučení ruských atletů, jsem informován pouze zběžně, z médií. Pokud vím, tak tam hraje roli užívání nedovolených látek, ale skutečně tuto kauzu blíže nesleduji.
Co se týká operací izraelské armády proti teroristům, pokud vím, bývá rozhodnuto o likvidaci objektu atentátníka z toho důvodu, že z něho jsou prováděny útočné akce a bohužel se stává, že při těchto operacích zahynou i lidské štíty, které teroristé v boji proti Izraeli používají.