Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.06.2016 22:36:56 - Louskáček

88% Francouzů chce vystoupit z EU

Dobrý den,
ve Francii proběhla internetová otázka, zda by chtěli vystoupit z EU či ne. 88% Francouzů chce vystoupit...co se stane, pokud Francie pod vedením Le Pen opravdu vystoupí? Bude to definitivní zánik v tomto případě EU ???

A co Itálie, která chce opustit EURO ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.06.2016 8:08:59 - Ing. Antonín Seďa
Tahouny EU jsou Německo a Francie, jejichž vliv po vystoupení VB ještě zesílí. Takže pokud by, nedej Bůh, vystoupila i Francie, o čemž pochybuji, protože paní Le Pen nemá podporu ani 20% Francouzů , pak by to mělo opravdu zničující dopad na fungování a sílu EU. Problém je, že já těmto průzkumům nevěřím, protože jsou zadávány a prováděny cíleně a výsledek se odvíjí podle názoru zadavatele. Pak také nevěřím, že Francie půjde do takového rizika, jako šel D.Cameron, pro něhož výsledek znamená konec politické kariéry. Já vidím spíše problém v dvourychlostní EU, kdy na jedné straně budou staré zakládající země a na straně druhé budou ty přehlížené země z východní a střední Evropy. A také je otázkou euro zóny a její ekonomické síly, která by paradoxně mohla vzrůst právě z důvodu odchodu VB z EU. Je to mimochodem vidět na poklesu kurzu libry i britských akcií. Pro naši zemi by rozpad EU byl katastrofou. Nicméně i já jsem přesvědčen, že je třeba více demokracie a více reformního úsilí v EU. Například v otázce daňových úniků, dotací do zemědělství apod. Je prostě nutno nastavit jednotná a transparentní pravidla a ta dodržovat. A tohle se prozatím neděje.