Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.06.2016 8:04:03 - liviaL

ředitel zeměkoule Juncker

Dobrý den,
v první řadě přijměte pochvalu, že pravidelně komunikujete s občany, to Vás skutečně ctí. Nesnáším politiky, kteří před volbami panáčkují před voliči, aby je po zvolení okamžitě hodili do studny zapomnění. Jste jedna ze světlých výjimek.
A teď dotaz: myslíte, že Juncker je muž na svém místě? Jak jinak si vysvětlit Vaše hlasování, kde jste byl proti návrhu na jeho odvolání? Copak by si EU nezasloužila do vrcholných pozic lidi s jiným smýšlením? Každý teď volá po reformě EU, ale jak chcete reformovat cokoliv se starým, zkostnatělým vedením?
Tedy - proč jste hlasoval proti?
Díky za odpověď a mějte hezký den.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.06.2016 11:38:51 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, Livie,děkuji za dotaz i pochvalu. Opravdu se snažím osobně na všechny dotazy reagovat a myslím, že i když lidé se mnou nesouhlasí, tak mohou vidět, že existují noví politici, kteří se diskuse s lidmi nebojí. To je i věc, proč jsem vstoupil do politiky.
Jinak k Junckerovi. V Evropském parlamentu jsem členem Evropské lidové strany, která získala nejvíce míst ve volbách a její lídr Jean Claude Juncker se stal předsedou komise. Osobně jsem při jeho výběru nebyl. Proto se nyní maximálně snažím, aby po příštích volbách do Evropského parlamentu přišel někdo nový a mladý, který bude méně zasažen předchozími rozhodnutími.
A proč jsem v nezávazném stanovisku Evropského parlamentu nehlasoval pro odvolání JCJ? Protože 
a. respektoval přání Camerona a před referendem se k Brexitu nevyjadřovalb. podle analýz britského referenda se lidé více rozhodovali podle toho, co jim populisté slibovali (např. zastavení migrace, jak podle toho, kdo je v čele Evropské komise)c. pokud chcete s někým něco domluvit, nemůžete ho jeden den vyzývat k odstoupení a druhý den s ním hovořit, jako by se nic nedělo. Tak to v politice prostě nefunguje.
http://zpravy.e15.cz/byznys/reality-a-stavebnictvi/dalnice-budou-cesko-se-s-bruselem-dohodlo-na-reseni-potizi-s-eia-1305365
Osobně jsem začal pracovat na reformě EU. Pevně věřím, že se nám podaří.
Krásný den přeje Tomáš Zdechovský