Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.06.2016 10:50:09 - LRAK

Tak se prý novela zákona o VZP osvědčila?

Co vy na to (nebo i názor VO), vyslechli jste si ministra, který byl "nabrýfovaný", NGŠ se zástupci, kteří si jistě též, v podstatě pochválili svůj výtvor a jede se dál? Takže pořád přebujelý sbor vyšších důstojníků? přebujelé vojenské školství s nejrůznějšími ústavy, takže pořád neférovost "bojovník"-voják úředník, voják sportovec..., takže spokojenost s kariérním řádem, SM kontra katalog prací kontra hodnost?atd. atd. atd. Proč někdy nejdete mezi "dělný lid" třeba na neutrální půdě, aby jste se dozvěděli fakta? On vám ten desátník, ale i VÚ v kasárnách při "dokladu" neřekne zákulisí, a vy (vy né), ale třeba madam Černochová znalecky přikyvuje a tváří se jako největší odborník, nejen ona. A samozřejmě mzdové ohodnocení na příč OS a BS, hasič, policista "na ulici" denně v "akci" má neskutečně nižší plat než voják, třeba řidič....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.06.2016 12:46:37 - Ing. Antonín Seďa
 Já jsem osobně nepodpořil novelu zákona o vojácích z povolání a pokud si pustíte moje vystoupení na plénu poslanecké sněmovny, tak je nejen věcné, ale i dlouhodobě. A ty problémy, které popisujete skutečně existují. Zároveň informuji, že jsem se pondělního semináře na Komorním Hrádku nezúčastnil z mých pracovních důvodů v regionu. Protože namísto toho, aby se Výbor pro obranu sešel ve výborovém týdnu , tak volil na základě požadavku uzavřený seminář mimo jednací prostory výboru. Pouze jsem obdržel prezentaci, která tam byla poslancům promítána. Tuto prezentaci sám považuji za nedostatečnou, jelikož neřeší problémy, které novela zákona přinesla. Takže ji ještě podrobím expertíze a zítra v dané věci budu interpelovat pana ministra obrany. A souhlasím, že někteří kolegové či spíše kolegyně se tváří jako armádní odborníci, ale zatím jsou spíše brífováni jinými. Vaši výhradu o tom, že nejdem mezi dělný lid beru vážně. Ale z důvodu času, ale zejména z důvodu "doprovodu" lidí z GŠ AČR a MO při návštěvách jednotlivých útvarů je to docela zbytečné. Já osobně získávám informace přímo od vojáků či zprostředkovaně od odborníků. Nedělám si patent na rozum, ale personální politiku armády nemůže dělat státní tajemník, ale Personální agentura či přímo GŠ AČR.