Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.06.2016 21:25:19 - Franta Chomat

Naposled k ukrajinskemu seminari

Pane poslance, na to nejdulezitejsi jste mi neodpovedel. Hlavne na to, zda tam byla prednesena i stanoviska opolcencu. Zkusim to tedy jinak. Byl jste na Parlamentnim shromazdeni NATO. Povazujete diskuzni prispevky tam za objektivni nebo trochu propagandisticke a ovlivnene autocenzurou? Ptam se proto, protoze NATO posuzuji podle vyjadreni panu Rasmussena, Stoltenberga, gen. Pavla i mnohych americkych generalu. Od nich rozhodne nehrozi uznani vlastnich chyb a snaha o snizovani napeti. Nevim, jak moc jsem dehonestoval ukrajinsky seminar srovnanim s Jandovymi akcemi, ale tech se zucastnuji takove kapacity jako Kolar, Pavel, Langsadlova, Fule, Gabal, Zlatuska...vas srovnani s nimi urazi? A na zaver jeste jedna dulezita otazka. Podle Vas, co vedlo Putina k anexi Krymu, jake mel duvody?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2016 9:57:22 - Ing. Antonín Seďa
 Nezaměňujte prosím NATO s Parlamentním shromážděním NATO. Mimo jiné proto, že PS NATO zastupují volení poslanci a senátoři, takže zastupují i rozličné názorové proudy. Ale já jsem vám odpověděl, protože na semináři zazněli i názory nezávislých odborníků a žurnalistů. Nejsem neobjektivní a vše posuzuji ze získaných informací i podle svého rozumu. Co vedlo Vladimíra Putina k anexi Krymu je otázka spíše pro něho. Z pohledu odborníků i mého je to jasné. Obava, že na Krymu vznikne vojenská základna USA, že RF nebude mít přístup k Černému moři a také to, že tímto krokem znesnadní přístup Ukrajiny k EU a NATO. Vždyť stejný přístup destabilizace použila RF vůči Moldávii (Podněstří), Gruzii (Jižní Osetie a Abcházie) i Arménii (Náhorní Karabach). Takže jsou to národní zájmy Ruské federace, které stojí za těmito kroky, včetně destabilizace východní Ukrajiny. Na závěr chci dodat, že jsem proti jakékoliv ideologii a ideologickému vidění světa. A opět musím zdůraznit, že odborný seminář PS NATO je o diskusi a o informacích a slouží k podpoře demokratickým snahám na Ukrajině. A je chybou, že to takhle nechápete.