ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.07.2016 11:09:23 - Kulel

protiruske sankce

Dobry den pane senatore,

videl jsem na YT video
https://www.youtube.com/watch
kde jste byl v ZD ve Slavikove a mluvil jste o tom jak protiruske sankce poskozuji nase zemedelstvi. Ja bych jim ve Slavikove poradil, at se na sankce vyprdnou a normalne svoje vyrobky do Ruska prodavaji. Pracuji pro firmu, ktera tam taky svoje vyrobky prodava, sankce nesankce a nestalo se jim vubec nic.

Mam tri dotazy:
1) Hrozi za porusovani sankci vubec nejaky realny postih nebo je to jenom "bububu"?
2) Uz byl nekdo u nas v CR za porusovani protiruskych sankci perzekuovan?
3) Proc zemedelci neudelaji firmu treba na Panenskych ostrovech s neznamym vlastnikem a do Ruska pres ni zbozi nepreprodavaji? Samozrejme jenom "papirove". Kdyz tam lumpove perou spinave penize tak proc tam nevyprat i zbozi? :-) Porad lepsi nez zavrit provoz.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2016 20:37:30 - Jan Veleba

 Tady nejde o sankce za porušování sankcí. Slavíkov produkuje polotovar, mléko a prodej z něho vyrobených mléčných produktů je záležitostí zpracovatele. A zpracovatel musí mít k prodeji svých výrobků do zemí mimo EU certifikaci od nakupující země a zde je ta překážka. EU vyhlásila, bez ohledu na ztráty těžko nahraditelných ruských trhů sankce proti Rusku a to v protireakci vyhlásilo proti sankce a zároveň odebralo importérům dovozní licence. Bez nich se žádná potravina do Ruska nevyveze.

Ale bude hůř. Před týdnem se ministři zahraničí EU dohodli, že pro "velký úspěch" sankce proti Rusku prodlouží o dalšího půl roku, na což Ruská federace okamžitě reagovala prodloužením protisankcí. Takže vzhůru do sebezničení ve svaté válce proti Putinovi!