ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.07.2016 11:13:07 - Radek Pošíval

Členství v EU

Dobrý den pane Velebo,
vaše strana je mi velmi sympatická a řekl bych, že ideově nejbližší.
Přesto bych měl jednu připomínku/dotaz.
Cituji z vašeho programu:
Zahraniční politika České republiky musí vycházet z bytostných národních zájmů, kterými jsou především bezpečné prostředí a vhodné ekonomické vazby, napomáhající ekonomickému rozvoji země. Členství v Severoatlantické alianci a Evropské unii jsou zásadními prvky určujícími naši zahraniční politiku. Česká republika musí být v rámci těchto uskupení mnohem aktivnější v prosazování vlastního pohledu na řešení aktuálních problémů i dlouhodobých strategií.
Jak se to shoduje s tím, jak se vyjadřujete po výsledcích britského referenda? Souhlasím, že Merkelová, Juncker a Holande vedou Evropu k zániku, ale to ještě neznamená, že je špatná Evropská unie jako taková. Vy si opravdu přejete, aby Česká republika vystoupila z Evropské unie?
Přál byste si spíše zánik EU popř. aby z ní ČR vystoupila a nebo spíše její důkladnou reformu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2016 20:51:59 - Jan Veleba

 Přál bych si důkladnou reformu a zeptám se Vás - když sledujete nulovou sebereflexi Junckera, Tusca, Schulze, Merkelové, Hollanda a jejich výroky, když sledujete, že se po Brexitu sešli v Berlíně ministři zahraničí šesti zemí a ani jeden zástupce nově přistoupených, tak myslíte si, že té reformy je EU schopna?Nevím, jak odpovíte na tuto zásadní otázku Vy, ale já si jsem jist, že nikoliv.

Druhá věc, idea. Každá idea, sebelepší, pokud není naplněna a pokud není šance, že v únosné době naplněna bude, je filozofický pojem, který je prakticky k ničemu. V případě EU je už ta idea špatná. Ukažte mně jeden jediný parlament, ve kterém nemají poslanci zákonodárnou iniciativu. Je takový jediný na světě - je to europarlament! A zde je ta idea podlomena už v samém základu.

Sečteno a podtrženo - EU je nedemokratická a je nereformovatelná a z toho důvodu by se ČR měla dalším setrváním v této organizaci vážně zabývat. Je třeba vypsat lidové referendum a základní otázka by měla být "Jste pro setrvání v EU - ANO / NE