RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.07.2016 18:02:34 - K42

Merklová jako eurolídr

Dobrý den,
na webu idnes jsem narazil na následující:

Evropa má teď podle mého jediného skutečného lídra, který však u nás není populární. Je to německá kancléřka Angela Merkelová,“ říká Niedermayer.

Můj dotaz logicky zní: K čemu tedy živíme ten ansámbl s lidmi, jako je Juncker, Schulz, Vy a další, když nám zjevně stačí kancléřka Merklová?

S pozdravem,

občan

PS: Doufám, že Němci budou rozumní a paní Merklovou pošlou fofrem na smetiště dějin, nadělala už dost škody.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.11.2016 22:13:10 - RNDr. Luděk Niedermayer
 Dobrý den, odpovědí na Vaši otázku je porozumění fungování Evropské unie a její kompetence naproti kompetencím členských států. Evropská unie je unií nezávislých států, které se z vlastní vůle rozhodli spojit do politické a ekonomické unie. Její kompetence především v zahraniční, bezpečnostní a obrané politice jsou, ale omezeny, protože členské státy si větší pravomoci unie v těchto otázkách (zatím) nepřejí. Proto jsou, ať už si to přejeme nebo ne, hlavní představitelé velkých evropských zemí, pro okolní svět de facto lídry Evropy v zahraničních otázkách. Někteří z nich o politice přemýšlení z delšího pohledu a zájmu občanů naší části světa, jiní hledí jen na průzkumy popularity pro další týden.

V současné době, je proto paní Merkel lídrem v pravém slova smyslu, díky svým postojům a vizí do budoucnosti. Jsem rád, že oznámila svojí další kandidaturu. Představuje totiž odpovědnou a kompetentní političku, čnící v záplavě populistů či nepredikovatelných "expertů" různého typu nad své partnery nejen v Unii. Nebudete to mít snadné, ale mám zato, že ji Evropa, svět i naše země potřebuje.


“Ansámbl” jak říkáte, je nám tedy, dobrý pro řešení jiných politických otázek jako jsou otázky ekonomické, měnové, hospodářské, regionální rozvoj a další. Pokud by vás zajímalo, co dělá, leccos najdete na mém Facebooku, exaktní informace na stránkách Evropské komise či Evropského parlamentu.   


Se srdečným pozdravem,

Luděk Niedermayer