ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.07.2016 18:25:34 - křišťálová koule

Viník brexitu odhalen

Dobrý den. Pro nedostatek prostoru téma zúžím:
Bruselští paná(č)ci se ani v nejmenším nepřipouštějí vinu za brexit, zato se ze všech stran dovídáme, že za něj vlastně mohou pracující migranti z nových zemích- a to hlavně Češi a Poláci. 80%našeho průmyslu je v zahraničních rukách, západních především- včetně britských. Proč tedy, když jim naši migranti tak vadí, u nás tyto firmy platí lidi jako poloviční otroky jako někde v Bangladéši? Pokud budou platit za stejnou práci stejně jako ve svých zemích, určitě k nim nikdo na práci nepřůjde.Jako laciná pracovní síla, na vyvádění zisků a na drancování zdrojů jsme jim dobří,ale na dvorek jim nesmíme?Navíc. zboží k nám prodávají za západní ceny, takže na platové rovnosti by profitoval i stát. Proč politici neusilují o naše rovné postavení?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2016 22:29:29 - Jan Veleba

 Víte, to by bylo dlouhé psaní. Já jenom uvedu jeden příklad. Minulý měsíc jsem navštívil ve svém volebním obvodu u jednoho okresního města krásnou a úspěšnou firmu postavenou na zelené louce, jejíž majitelé jsou z daleké zahraniční země. Všechno fajn, moderní technologie, dobře organizovaná výroba, ale ... platy dělníků až 16.500 Kč.

Poté jsem navštívil u stejného okresního města na pohled zvenčí ještě krásnější, stejně úspěšnou a na zelené louce postavenou firmu, jejímž majitelem je Čech. Opět všechno fajn, moderní technologie, dobře organizovaná výroba a platy dělníků ... až 35.000 Kč.

A proč politici neusilují o naše rovné postavení? Jak by mohli, když takový předseda vlády, který by měl mít v rukou taktovku a řídit tuto zemi se v provozu a v reálném životě nikdy nevyskytoval a tudíž nemá žádné osobní praktické zkušenosti. Ale jak jsem napsal v úvodu, bylo by to dlouhé, leč poněkud jednotvárné psaní.