Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.07.2016 19:50:02 - morka

Kde je rozdíl?

Vážený pane Machu, děkuji za Vaši záslužnou práci pro všechny, kterým ještě po té vší dlouholeté masáži, zůstal zdravý rozum. Všimla jsem si, že jste jeden z mála politiků, který odpovídá na položené otázky. Viděla jsem mapku vojenských základen NATO a Ruska. Jak můžou Rusové ohrožovat NATO? Jaký je, pro nás běžné občany, rozdíl mezi tím, jestli jsme podřízeni EU a USA nebo Rusku? Jsem pravicová volička, která už leccos pamatuje, ale dnes musím, bohužel, konstatovat, že osobní svoboda před rokem 1989 byla větší než teď. Děkuji za odpověď a držím Vám palce!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.10.2016 12:47:24 - Ing. Petr Mach, Ph.D.
 Dobrý den, velmoci zkrátka mají své zájmy a my musíme také hájit své. Jsem pro, aby naše země nedávala souhlas automaticky s každou akcí NATO, jak se to dělo dosud. Podle mě byla velká chyba souhlasit s útoky NATO na Jugoslávii nebo Libyi. Musíme využívat toho, že v NATO platí princip jednomyslnosti. Jsem i pro hlubší spolupráci v rámci V4 nebo s Izraelem v bezpečnostních otázkách.