Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.07.2016 19:28:49 - hanka45

P.Zdechovskýje možné vyvolat nové volby všech orgánů a institucí EU ?

Nelíbí se Vám tam nějak ? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.07.2016 21:14:26 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, Hanko,pokud jde o volby do EP coby jediné přímo volené evropské instituce, lhůta na celkové napadení výsledků voleb už dávno vypršela. a další volby by se měly konat v roce 2019. Komise může být odvolána Evropským parlamentem, což už sem mimochodem jednou stalo. Bylo to v roce 1999, kdy byla Komise, jejímž předsedou byl Jacques Santer, donucena Evropským parlamentem odstoupit, a to kvůli podezřením z korupce. Jinak, pro Vaši informaci, složení Rady EU a Evropské rady se mění pravidelně s tím, jak se v jednotlivých státech (mj. i důsledkem voleb) mění vlády či jejich složení.  
Co se týče mojí funkce europoslance, říkal jsem už mnohokrát, že jsem na ni nikdy nelpěl. Pokud bych věděl, že moje působení nemá smysl, s politkou bych skončil a vrátil se k podnikání, což je činnost, kterou jsem před svým zvolením dělal 10 let. 
S pozdravem
Tomáš Zdechovský