Ing. Petr Vícha

  • SOCDEM
  • Karviná
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.07.2016 19:56:35 - venda1

Další zpřísnění výkupu železného šrotu.

Dobrý den pane senátore. Kdy dotáhnete do úspěšného konce tažení proti výkupům železného šrotu. Myslím, že jste navrhoval úplný zákaz výkupu od fyzických osob a instalaci kamer se záznamem ve sběrnách. Bylo by to dobré opatření proti zlodějům kovů a výkupu evidentně kradeného kovu. To, že nyní nemohou vyplácet výkupny hotovost za odkoupený šrot, se dá lehce obejít a také se jistě obchází. Kamery ve sběrnách vidět nejsou. Pokud přijde kontrola, tak se pídí jenom po správném fungování váhy , ale na poctivost výkupců ( správné vážení , tak aby nedošlo k okradení člověka, který kov přivezl a proplacení kovu, podle kvality ) se kontroly nezaměří. Přitom je známo, že okradení na váze a kvalitě přivezeného kovu bylo a jistě je stále běžné.
Dosavadní opatření snížila krádeže, ale nezamezila zcela.
Chtěl bych vědět, zda se něco v tomto problému hýbe k lepšímu. samozřejmě, že výkupci budou křičet cosi o omezování podnikání, ale to křičí vždycky všichni.
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.