PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.07.2016 8:31:08 - M.Pošarová

Otázky k Islámu....Obama mlčel v Orlandu o "radikálním islámu"

Dobrý den pane Soukup,
mám o Vás dobré mínění, jako jeden z mnoha se zabýváte všemi otázky, jak z hlediska kladu i záporu.
Chci se zeptat něco k islámu. V Orlandu, kde muslim postřílel gaye se mluvilo o radikálním islámu - v islámu - korán-hadžísy se píše o zabíjení gayů, takže je to přímo psáno v islámských textech. Ale proč Obama nemluvil o "radikálním islámu" se objevují názory, že vlastně nesměl, protože by musel říci, že je to islám - žádný radikální islám, musel by přiznat "barvu". A teď moje otázka, je možné, že tzv. umírněny muslim = nepraktikující islám, radikální islamista=muslim=praktikující islám...Není to vlastně o tom, který muslim praktikuje a který nepraktikuje islám ??? Proto ne každý muslim je terorista, ale každý terorista je muslim.....Víte, myslím, že ty praktikující ničí a terorizují ty nepraktikující a tím můžeme vidět ten posun jak během x desetiletí se v muslimských zemí z islámu stává teror nejen nepraktikujících muslimů, ale hlavně teror pro nemuslimy...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.07.2016 7:04:54 - PhDr. Zdeněk Soukup

Nejsem odborník na islám. Vaše otázky velmi znepokojují i mě. Myslím, že naprosto přesně vystihují podstatu problému. Osobně so domnívám, že islám je jenom jeden. To ostatně potvrzují svými výroky i sami muslimové:


Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan  „Neexistují islám a islamismus. Existuje jen jeden islám. Kdo říká něco jiného, uráží islám.“

Jeho další výroky :/roce 2008, při své návštěvě v Kolíně nad Rýnem / „Minarety jsou naše rakety, mešity jsou naše kasárna a naši věřící naše armády".

 „Demokracie je jako tramvaj, která nás doveze tam, kam chceme a pak vystoupíme …

 


V koránu, sunnách a hadísech jsou výroky, které nabádají k nesnášenlivosti a dominanci islámu. Určitě je zajímavé, že jeho ortodoxní podoba, vahábismus /uplatňuje například nejtvrdší podobu práva šaría/, se stala ideovým základem jak Islámského státu, tak Saúdské Arábie.


9. súra s názvem Pokání: „ A až uplynou posvátné měsíce, pak zabíjejte modloslužebníky, kdekoliv je najdete, zajímejte je, obléhejte a chystejte proti nim všemožné nástrahy! Jestliže se však kajícně obrátí, budou dodržovat modlitbu a dávat almužnu, nechte je jít cestou jejich.